יום שלישי, 7 ביולי 2009

עוף פילדלפיה





יש לנו תבלין בחנות שמתאים להמון תבשילים – הוא מוסיף וממש "מחייה" כל דבר שרק תחפצו לבשל ואני תמיד קוראת לו תבלין ה"מולטיסיסטם" של המטבח:

שמו פילדלפיה והוא טוב ל: שניצלים – אפשר להוסיפו גם לביצה וגם לפרורים, סתם על חזה עוף במחבת, בתוך רטבים לפסטה – רגיל, ובייחוד בולונז, קציצות , כדורי בשר ברוטב, דגים, ירקות בתנור, בשר על האש, צלי עוף ועוף בתנור – ואפרופו עוף בתנור קחו מתכון פשוט וטעים:


עוף עם פילדלפיה
כרעי עוף / שוקיים
לרוטב:
סילאן 1/2 כוס בערך
שום כתוש
רוטב סויה 1/4 כוס
פילדלפיה 2-3 כפות
מערבבים את החומרים בצלוחית קטנה שופכים על העוף וממש ממזמזים אותי ומעסים היטב. נותנים לו לשכב כך בקערה כמה שעות במקרר והופ... לתנור.

בהתחלה על 180 מעלות - טורבו עם נייר כסף, אחרי 50 דק' בערך אפשר להוריד את הנייר כסף ולתת לעוף להיות קרנצ'י מכל הכיוונים אחרי 1/2 שעה אפשר להוריד את החום ולתת לו להשחים עוד קצת כמה שיש זמן... אפשר בשלב שזה במקרר לעשות קצת יותר רוטב ולהוסיף לקערה תפו"א, בצל ואפילו גזר – זה יוצא בסופו של דבר כמו ריבת בצל - מדהים בטעמו צבעו וריחו...
אל תיצמדו לכמויות כי הכל תלוי בכמות העוף והירקות אבל מה שלא תעשו שיספיק לעטוף את העוף מכל הצדדים...


בתאבון

תגובה 1:

פזית אמר/ה...

אני באופן אישי מכירה את התבלין הזה והוא מהמם. מוסיף טעם וצבע לכל תבשיל. נסו ןתהנו.