יום ראשון, 5 ביולי 2009

תבשיל שעועית המש

תכירו קיטנייה שאני מאד אוהבת והיא מאד מזינה, קלה לעיכול , מנקה את הכבד והדם, מצויינת להוצאת רעלים מהגוף, מורידה לחץ דם גבוה, מטפלת בכיב כיבה, מלאה בויטמיני בי ולכן – מספקת אנרגיה...תכירו את שעועית המש או בשמה הפחות מוכר המונג.
תבשיל מש מצויין בחורף כנזיד ובקיץ כתוספת משביעה או בתוך הסלט - כמובן שעדיף ורצוי להוסיף לו מס' כפות של דגן כלשהו שבישלנו בנפרד כמו אורז מלא/ אדום/ שחור, קינואה, קוסקוס מלא וכו ואז למעשה מתקבלת ארוחה שלמה המכילה חלבון מלא.
טיפ קטן
כמו כל קיטנייה את המש יש להשרות עדיף לילה שלם בקערה עם מים עד פי 2 מגובה המש שכן הוא סופח את המים אליו ואז אם אפשר לחכות עוד אז שופכים את המים ופשוט משאירים על השיש. המש נובט במהירות והערך התזונתי שלו עולה פלאים ואז הוא גם מתבשל במהירות שיא (תוך כמה שעות ניתן לראות את הנביטה - רק אל תשאירו אותו יותר מיומיים כי אז הנבט
אמנם גדל אך טעמו הופך מריר ונשאר כזה גם לאחר הבישול...)
אז ככה:
1 כוס שעועית מש
2 גזרים
1בצל גדול
1 שומר/ כרישה – לא תמיד יש בעונה אז לא חייבים
1/2 כפית אבקת כורכום – שמאד עוזר בין היתר בעיכול טוב של חלבונים
כפית ואף יותר של זרעי כוסברה טחונים או כתושים
1 כפית של כמון
מלח ים אטלנטי – בכלל במטבח כדאי לעבור לשימוש בו אתם לא יודעים כמה נתרן , וחומרים כימיים מיותרים יש במלח השולחני התמים שלנו...
אפשר גם להוסיף כף - שתיים של אבקת מרק אבל כמובן עדיף אורגני או לכל הפחות ללא מונו סודיום גלוטומט שכן אחרת חבל הרסנו כזה תבשיל מזין ובריא בחומרים כימיים...

אני מתחילה באידוי הבצל ללא טיפת שומן כמובן אלא עם חצי כוס מים רותחים (אם הוספתם כרישה או שומר - זה הזמן להוסיפם)
חותכת את הגזר לטבעות (עדיף לקרצף מעט בסקוטש נקי ולא לקלוף)
מוסיפה את התבלינים (מלבד המלח שכן הוא מעכב את בישול הקיטניות)ע"מ ש"יפתחו " ויתנו טעם וריח, מוסיפה את המש וכ- 3 כוסות מים.
נותנת לתבשיל לרתוח כ5-7 דק' משפרת טעמים מנמיכה את הלהבה וממתינה עד שהמים נטמעים בתוך התבשיל
למהדרין שבנכם מאד מומלץ ובריא להוסיף לתבשיל גם אצות – קומבו/ היזוקי/ ואקמי – זה בריא בטירוף ואף תורם מאד להרזיה (!) – ארחיב עליהם בפרק אחר...

זהו להיום.
תהיו טובים ונפלאים השבוע.
אוהבת
שושי

5 תגובות:

ענת כ אמר/ה...

קודם כל ברכות!! אהבתי מאוד את האתר ואת הבלוג.
קטניות נראה לי משהו שמתאים יותר לחורף אבל מבטיחה לנסות בקרוב את המתכון הזה. הוא מפתה בעיקר בגלל האלמנטים הבריאותיים שלו.
תגידי. לגבי מלח שולחן : זה תופס גם לגבי מלח ים שלא רשום עליו אטלנטי?? אני משתמשת במלח ים..

פזית אמר/ה...

אני מחכה להסבר ביחס לאצות....
פזית

שושי אמר/ה...

לצערי כל מלח שהוא לא מלח ים אטלנטי - צבעו אפור ומרקמו גרגירי או מלח סלעים (היום ניתון למצא במגוון צבעים)אינו טבעי / בריא ועבר עיבוד

ענת כ אמר/ה...

טוב לדעת.
תודה. מלח ים אטלנטי משיגים בכל חנות או רק חנויות תבלינים?

שושי אמר/ה...

נדמה לי שרק בחנויות טבע/ תבלינים. לא ראיתי דבר כזה בסופר... את מוזמנת אלינו כמובן להרצל 75 ר"ג...יש לנו גם מלח אטלנטי וגם מלח סלעים.